Archibalds kusin Gustaf Douglas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gustaf Douglas

Ska inte blandas ihop med Gustav Otto Douglas.

Gustaf Archibald Siegwart Douglas, född den 3 mars 1938 i Stockholm, är en svensk greve och finansman och en av Sveriges tio mest förmögna personer med en personlig förmögenhet på 2,0 miljarder dollar (13 mdkr) år 2010 enligt Forbes magazine. Han är vice ordförande och den största ägaren (12.1%) i säkerhetsföretaget Securitas AB. Han sitter även i partistyrelsen för moderaterna.


Familj

Gustaf Douglas är son till greve Carl Ludvig Douglas (1908-1961), Sveriges ambassadör i Brasilien, och Ottora Maria Haas-Heye (1910-2001), barnbarn till furst Philipp av Eulenburg.

Gustaf Douglas syster Rosita var 1972-2008 gift med John Spencer-Churchill, 11:e hertig av Marlborough och är en känd konstnär som haft utställningar i London, New York, på Franska Rivieran med flera platser. En annan syster, Elizabeth Christina, är gift med hertig Max Emanel Ludwig Maria i Bayern, bayersk och brittisk tronpretendent.

 

 

Utbildning och karriär

Douglas erhöll en M.B.A. (professionell postgraduate) från Harvard Business School år 1964. 2007 invaldes han som ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.[1]

 


Tillgångar

Källor

  1. ^ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien: Nya ledamöter till IVA, pressmeddelande 2007-03-21

Externa länkar

 

/http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_Douglas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0