Walburgas politik

Jag vill skapa förutsättningar för alla människor att forma sina egna liv. Med mer vardagsmakt på fler områden i livets olika faser skapar vi större frihet, mångfald och trygghet.
Foto: Emilia Öije
Foto: Emilia Öije

 

De små frihetsreformer som genomförts de senaste åren ska förstärkas: Fler jobbskatteavdrag och lägre beskattning för företag och för människor med låga eller medelstora inkomster, ger fler större ekonomisk frihet och ökat oberoende. Lägre skatt på tjänster, genom exempelvis ROT- och RUT-avdragen, har samtidigt nästan slagit ut en stor svart sektor. Arbetet fortsätter nu genom att driva på för att minska det statliga ägandet och dominansen på fler områden. Men vi måste fortsätta öppna upp sjuk- och hälsovården för fler aktörer.

 

För att vi ska kunna fortsätta leverera mer frihet krävs ordning och reda i statsfinanserna. Har vi inte ordning här riskeras våra gemensamma skattepengar att slösas bort. Skattemedlen ska användas tillstatens kärnuppgifter. Med balans i statens finanser är vi också väl rustade inför kommande lågkonjunkturer.

 

Vi behöver även ha ordning och reda i rättsväsendet. Vi måste kunna lita på att rättsväsendet gör sitt jobb och finns där när vi behöver dem, även på landsbygden. Vi får aldrig ge upp mot dem som försöker begränsa och beröva oss vår personliga frihet.

 

Vi behöver även ordning och reda i skolorna. Skolan är vår viktigaste framtidsfråga. Genom skolan rustar vi dagens elever för morgondagens krav och skapar reella och likvärdiga möjligheter till en god utveckling för alla barn och unga. I skolan får det inte råda något tvivel på att det är kunskapen som ska stå i centrum. Glöms kunskapsuppdraget bort riskerar vi att återfå flumskolan. Därför ska ingen kunna lämna skolan utan att kunna räkna, skriva och läsa.

 

Det är även viktigt att uppmärksamma de särskilda villkor som gäller för landsbygden. Landsbygden måste ges bättre möjligheter att utvecklas. I detta avseende är goda villkor för företagare och entreprenörer av central betydelse. Det kan handla om enklare regler, lägre skatter och avgifter samt en utvecklad infrastruktur, både vad gäller tåg, väg och IT.

 

För Sörmlands del driver jag på för bättre villkor för turismen och upplevelsebranschen. Sörmland har goda förutsättningar med sitt geografiska läge att lyckas på dessa områden. Jag ser särskilt mat och dryck som framtidsbranscher där det finns stor potential. I Sörmland finns många duktiga entreprenörer och företagare som utvecklar matlagningskulturen genom att odla, producera och marknadsföra kvalitativa livsmedel.

 

/http://www.moderat.se/web/Walburga_Habsburg_Douglas.aspx


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0